Η τελική μας γιορτή!

POSTER DIMOS xoroi

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα των παραδοσιακών χορών του Συλλόγου μας, είναι έτοιμα να μας παρουσιάσουν όσα καινούρια έμαθαν και να μας εντυπωσιάσουν με την πρόοδό τους.

Μάλιστα, η φετινή εκδήλωση έχει κάτι ξεχωριστό, αφού πρόκειται να παρακολουθήσουμε μέσα από ειδικά διαμορφωμένες χορογραφίες την πορεία του χορού από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή.

Ξεκινώντας τελετουργικά, όπως ακριβώς γινόταν στην αρχαία Ελλάδα, θα δούμε χορούς όπως τον Πυρρίχιο, θα συνεχίσουμε με το Βυζάντιο και την Τουρκοκρατία, όπου τα τραγούδια του λαού διατηρούν ασίγαστο τον πόθο για τη λευτεριά αλλά παράλληλα θα αναγνωρίσουμε και τις επιρροές που οι χοροί μας δέχτηκαν από ευρωπαϊκούς χορούς, όπως το βαλς.

Ταυτόχρονα, η γιορτή μας θα διατηρήσει το γνωστό σε όλους μας χαρακτήρα με χορούς από τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τα νησιά μας και πολλές ακόμα περιοχές της Ελλάδας μας.

Σας καλούμε, λοιπόν, όλους το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, για να παρακολουθήσουμε μια εκδήλωση που θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη και για να κλείσουμε με τον πιο όμορφο τρόπο και αυτή τη χρονιά δραστηριοτήτων του Συλλόγου μας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s