Ζωγραφίζουμε το σχολείο μας…!!!

poster

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

 

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχοντας εξασφαλίσει την έγκριση του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας, σε συνεργασία με την Urban act, η οποία είναι ένας συλλογικός φορέας δημιουργίας και προώθησης δημόσιων τοιχογραφιών, συνεργάζονται προκειμένου να υλοποιηθεί ακόμα μια μοναδική τοιχογραφία και στο δικό μας σχολείο.

Συγκεκριμένα, από τις 25-30 του μήνα θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα ζωγραφίσουν το μεγάλο τοίχο του σχολείου, που βρίσκεται πάνω από το Νηπιαγωγείο και «βλέπει» στην Ι.Φωκά. Η λειτουργία του σχολείου θα γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς να εμποδίζεται το έργο των δασκάλων, καθώς η όλη διαδικασία θα λαμβάνει χώρα κυρίως τις ώρες που τα παιδιά αποχωρούν.

Τη Δευτέρα 30 του μήνα θα κλείσει το πρόγραμμα (εφόσον έχει τελειώσει η τοιχογραφία και δεν υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω καιρού). Την ίδια μέρα θα γίνει ένα σεμινάριο στους μαθητές όλων των τάξεων, το οποίο θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα και στη συνέχεια μια ομάδα μαθητών (η πέμπτη και η έκτη) θα ζωγραφίσουν σε χαμηλά σημεία και επιφάνειες. Στα παιδιά θα δοθούν χρώματα, ποδιές και γάντια και γι’ αυτό καλό θα ήταν τα παιδιά εκείνη την ημέρα να είναι ντυμένα πρόχειρα. Τέλος, τη Δευτέρα θα κληρωθεί και ένα ποδήλατο (στην κλήρωση θα συμμετέχουν όλα τα παιδιά όλων των τάξεων) και το πρόγραμμα θα κλείσει με μια αναμνηστική φωτογραφία όλου του σχολείου μπροστά στην τοιχογραφία.

Σκοπός της δράσης είναι να κάνουμε το χώρο του σχολείου μας ακόμα πιο όμορφο και ζωντανό, να βάλουμε χρώμα και φαντασία στη ζωή των παιδιών μας μέσα σε αυτό καθώς και να τα ωθήσουμε να συμβάλουν και να συνεργαστούν στην υλοποίηση του έργου.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και υποστήριξή σας και ευχόμαστε να το χαρείτε και να το απολαύσετε όσο και τα παιδιά!

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s