Απόφαση για το Ολοήμερο & Πρόσκληση

8423098_orig

Παρότι έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο 113ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, δεν τηρείται το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Δημοτικού Σχολείου, όπως αυτό προσδιορίζεται στο ΦΕΚ 1324/11 Μαίου 2015.

Η αιτία είναι ότι δεν υπάρχουν στη δύναμη των εκπαιδευτικών του σχολείου, οι δύο εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που απαιτούνται.

Αποτέλεσμα της παραπάνω έλλειψης, είναι να διεξάγονται μόνο οι δύο πρώτες (από τις τρεις) ώρες του ωρολόγιου προγράμματος, ΜΟΝΟ για τις τάξεις από 1η έως 4η δημοτικού. Για την 5η και 6η δημοτικού δε λειτουργεί καθόλου ολοήμερο πρόγραμμα και τα παιδιά σχολάνε «υποχρεωτικά στη 1.15 μ.μ.

Επίσης, το γεγονός ότι δεν έχει τοποθετηθεί τραπεζοκόμος, οδηγεί στο να μην τρέφονται κανονικά τα παιδιά, καθώς η μόνη δυνατότητα είναι να έχουν μαζί τους κρύο φαγητό (πχ σάντουιτς) με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά ζητήματα για την ομαλή διατροφή τους στην ευαίσθητη αυτή ηλικία.

Για τη συγκεκριμένη κατάσταση, οι δεκάδες γονείς που τους αφορά το θέμα και που εδώ και δύο μήνες διαταράσσεται ο οικογενειακός τους προγραμματισμός, έχουν κάνει αρκετή υπομονή. Όμως πλέον αυτή η υπομονή εξαντλείται…

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Να τοποθετηθούν άμεσα οι δύο εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στο 113ο Δημοτικό, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ολοήμερου Δημοτικού χωρίς άλλη καθυστέρηση.
  • Να τοποθετηθεί άμεσα τραπεζοκόμος στο 113ο Δημοτικό, προκειμένου να μπορεί να εξασφαλιστεί η κανονική σίτιση των παιδιών που φοιτούν στο Ολοήμερο Δημοτικό.

 

                                                                               Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 8:15 προσκαλούνται όσοι από τους γονείς έχουν τη δυνατότητα, να βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου μας, Σιτάκης 64, προκειμένου να μεταβούμε στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να επιδώσουμε το παραπάνω ψήφισμα.

Η παρουσία όλων θα είναι πολύτιμη.

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s